Saker du kan göra för att öka värdet på din bil!

Idag tänkte vi prata lite om bilar och hur man kan förbättra sin befintliga bil inför ett eventuellt köp. Få branscher har så mycket rykten om sig att vara ”skumma” än just försäljning av begagnade bilar. Och det är inte konstigt heller. Att köpa en begagnad bil kan verkligen, om man har stor otur, vara som att köpa grisen i säcken. Inte kul alls. Men precis som när det kommer till hus och fastigheter finns det flera saker man kan göra för att locka mer köpare och ta ett högre pris.

Vi tänkte i detta inlägg tipsa på några olika knep för att öka dina chanser att sälja bilen dyrt!

Se till att den är maximalt utrustad!

Man betalar gärna mer för en bil med massor av extra utrustning än tvärtom. Flera saker kan man såklart inte påverka eftersom de ingår i bilens grundutförande. Till exempel är det ganska svårt och oekonomiskt att byta motor bara för att få några extra tusen vid en försäljning…

Installera extraljus!

Extraljus går att montera på i stort sett alla bilar. Det är ett enkelt och bra sätt att öka andrahandsvärdet. I värsta fall har du bara fått en mycket säkrare bil!

Skaffa snygga fälgar

snygga fälgar

Snygga fälgar kan verkligen höja priset på en bil. Risken är dock att just din köpare inte lägger så stor vikt vid fälgarna, tyvärr gör inte alla det.

Snygga fälgar är viktigast om du har en bil som du vet brukar locka till sig främst unga män, t.ex. BMW. Då är snygga fälgar (helst begagnade) en bra investering innan du säljer den!

Se till att den är så ren som möjligt!

Även om lite smuts och damm på bilen inte har någon som helst inverkan på dess funktion, kan det verkligen avgöra hur intresserad en eventuell köpare blir. Vi människor är väldigt känslostyrda och köper hellre en ren och snygg bil än en smutsig. Vi är även benägna att acceptera ett högra pris för den tidigare! Det kan definitivt vara värt att även lämna in den på polering för maximal glans.

Och för guds skull, glöm inte att städa den inuti också! Du riskerar att aldrig få ett bra pris om det ligger fullt med Mac Donalds förpackningar och tomma läskburkar under sätena!

Följ dessa råd och ni kommer få ett bättre pris för bilen!